Forbrukertilsynet slutter seg til Finanstilsynets og Lotteritilsynets advarsel mot selskapet Cash FX Group

Finanstilsynet og Lotteritilsynet advarer i dag forbrukere mot å investere gjennom Cash FX Group. Forbrukertilsynet slutter seg til disse advarslene.

Publisert:

Cash FX Group, eller CFX, er et Panama-registrert selskap som tilbyr tjenester til forbrukere. Selskapet lover mulighet for høy avkastning i valutamarkedet for penger som medlemmene skyter inn.

Flere advarsler

I sin markedsføring på ulike norske nettsider hevder CFX likevel at de ikke selger noen produkter eller driver med finansiell rådgivning, men at de «deler erfaringer med Cash FX sitt skoleprogram» og at de ønsker å «hjelpe sine medlemmer å forbedre kvaliteten på økonomisk velvære».

Finanstilsynet var ute og advarte mot selskapet høsten 2020, og har nå på nytt advart mot selskapet. I sin siste advarsel viser Finanstilsynet til at Cash FX ikke har tillatelse til å tilby investeringstjenester eller til å drive investeringsvirksomhet i Norge, og at både ytelse av investeringstjenester uten nødvendige tillatelser og medvirkning til dette, er ulovlig og kan føre til ileggelse av overtredelsesgebyr og/eller politianmeldelse.

Lotteritilsynet publiserte en advarsel mot selskapet våren 2021 og på nytt nå, på bakgrunn av at virksomheten har flere likhetstrekk med, og fremstår som, et ulovlig pyramidespill.

Vær kritisk

Forbrukertilsynet bemerker at når et selskap ikke har tillatelse til å drive virksomhet i Norge eller når virksomheten er i strid med norsk lovgivning, vil også markedsføring av selskapet i Norge være forbudt.

­– Dersom du reagerer på hvordan et selskap markedsfører seg selv eller hvordan det går frem for å rekruttere kunder, kan du vurdere å varsle Forbrukertilsynet, sier direktør Trond Rønningen.

Forbrukertilsynet oppfordrer deg til å være kritisk til markedsføring der det loves høy fortjeneste og lav risiko, der det er uklart hva det er som er produktet og til selskaper som i sin markedsføring kommer med lovnader som virker for gode til å være sanne. Dette gjelder selv om både personene som kontakter deg og selskapets nettsider gjerne kan virke profesjonelle og tillitvekkende.

– Husk at hvis noe høres for godt ut til å være sant, så er det gjerne det. Vårt råd er derfor: Hold deg informert og vær kritisk, sier Rønningen.

Flere artikler

Klarna må betale tvangsmulkt om de ikke endrer sin betalingsløsning

Forbrukertilsynet mener Klarna Bank AB bryter loven ved å tilby betalingsløsningen «Kjøp nå, betal senere». Derfor har vi fattet vedtak om at Klarna må følge loven, og betale tvangsmulkt hvis de ikke legger om hele betalingsløsningen.