Tips til deg som skal handle på salg

Som forbruker er det ikke alltid lett å vite om tilbudene er så gode som de fremstår. Her er våre tips til deg som planlegger å handle på Black Week eller andre salgsperioder.

Publisert:
Oppdatert:

Salgsdager som Singles Day, Black Week, Black Friday og Cyber Monday kommer på rekke og rad i november.

Selv om du kan gjøre gode kjøp under denne salgsperioden, kan du også bli lurt til å tro at du gjør et bedre kjøp enn du faktisk gjør. Da er det kjekt å ha med seg noen gode råd på handleturen.

Her er noen tips:

1. Ikke se deg blind på rabatten

40%, 60% eller 80% rabatt? Det må jo være et bra kjøp! Dessverre er ikke det alltid tilfellet. Det kan faktisk være at varen selges enda billigere i en annen butikk, så sjekk flere utsalgssteder eller nettsider før du handler.

2. Sjekk at prisen faktisk er satt ned

Sjekk at det er oppgitt førpris på varen du er interessert i. Mangler førprisen er varen neppe satt ned i pris.

3. Sjekk alltid prishistorikken

Selv om førprisen er der, så er dessverre ikke denne alltid riktig. Ved hjelp av prissammenligningstjenester som f.eks. Prisjakt.no kan du finne prishistorikken på en rekke varer. Se hvem som er billigst og hvor mye prisen faktisk er nedsatt fra tidligere. Ikke stol blindt på markedsføringen, sjekk prisene i markedet selv.

4. Ikke la deg stresse

I mange bransjer er det hyppige kampanjeperioder og ofte vil det være mulig å oppnå samme prisbesparelse med jevne mellomrom. Sjekker du prishistorikken vil du kunne se om varen ofte er på tilbud. Kanskje er varen enda billigere på Cyber Monday eller januarsalget?

5. Vær obs på renter hvis du bruker kredittkort

Bruker du kredittkort, bør du være sikker på at du kan betale regningen på forfall.
Hvis du må betale kredittrenter på kjøpet, blir prisavslaget raskt spist bort.

Flere artikler

Må betale dyrt for villedende markedsføring

Markedsrådet har behandlet klagene fra Blush, BliVakker og Coverbrands. De tre kosmetikkaktørene må betale rekordhøye gebyrer for villedende markedsføring i forbindelse med Black Friday og Cyber Monday.